Jobco Support
Snel zoeken

Talent en Karakter

Talent en Karakter

Waar liggen jouw talenten en wat is jouw karakter?

Nagaan wie je bent, wie je wilt zijn en worden. Daarvoor zijn de persoonlijkheidsonderzoeken Talent en Karakter ontwikkeld. Deze kunnen onderdeel uitmaken van een Loopbaancoaching traject. De onderzoeken geven je door middel van vragenlijsten de gelegenheid je eigen kwaliteiten te onderzoeken. Door hiervan gebruik te maken krijg je niets meer en niets minder een eerste indruk van je persoonlijke kwaliteiten.
 Een aantal basisbegrippen (termen die gebaseerd zijn op de theorieën van Leo van der Burg (2002) zijn:

  • De aard & aanleg vormen samen de talenten van individuele mensen. Talenten zijn de gaven die iedereen van nature meekrijgt.
  • De aard de eigenschap die een persoon typeert (bijvoorbeeld extravert)
  • De aanleg komt voort uit  temperamenten, waarbij ieder mens alle temperamenten in zich draagt, maar één van deze temperamenten de boventoon voert en de andere zich in mindere mate manifesteren (b.v. het streven naar perfectie (melancholisch), het zorgzaam zijn (flegmatisch), het toekomstgericht zijn (sanguinisch) en het hebben van daadkracht (cholerisch).
  • Het karakter wordt gevoed door externe invloeden, b.v. door opvoeding of scholing. Hierbij is sprake van vermogens en motieven.
  • Kennis, houding en vaardigheden zijn de vermogens om met zichzelf en de wereld om te gaan. Kennis b.v. is het vermogen om in bepaalde mate te beschikken over gedachten, ideeën en inzichten. Vermogens komen meer uit het verleden, zijn door ervaringen gevormd.
  • Motieven geven zin en betekenis aan iemands leven en meer gericht op heden en toekomst. Simpel gezegd: wat motiveert een mens?

Er is een samenhang tussen motieven en het aanwezige talent: iemand die een muzikaal talent heeft zal ook gemotiveerd zijn voor zaken waarbij muziek aan de orde is.
Bij de samenwerking tussen talent en karakter spelen de gerichtheden een rol. Zij fungeren als mogelijkheid om uit de opgedane ervaringen de individuele doelen te zoeken en om zaken/ervaringen te verwerken.

Zie tevens onder Tarieven
Aanmelding: zie onder contactformulier

Schrijf je nu in!

Voer je e-mail adres in, stuur je CV mee en schrijf je nu in voor je eigen profiel om direct toegang te krijgen tot interessante vacatures.

U bevindt zich hier: Home > Loopbaantesten > Talent en Karakter
Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close