Jobco Support
Snel zoeken

De OPQMQ Loopbaanwijzer

De OPQMQ Loopbaanwijzer is een combinatie van de OPQ (Occupational Personality Questionnaire) en de MQ (Motivation Questionnare).

De OPQMQ Loopbaanwijzer

Op dit moment zijn er heel wat assessments in omloop, bij een veelheid aan organisaties. Allen met het doel om ondersteuning te geven aan werknemers, die bij deze organisaties werkzaam zijn. ‘De OPQMQ Loopbaanwijzer’, is een assessment welke digitaal kan worden afgenomen. ‘De OPQMQ Loopbaanwijzer’ is beschikbaar vanaf het opleidingsniveau MBO tot en met HBO/WO. De loopbaantest genereert zelf een rapport, dat bestaat uit vier verschillende hoofdstukken.

  1. Versterk de loopbaancompetenties
  2. Match de drijfveren met de toekomstige situatie
  3. Bepaal de leeroriëntatie
  4. Plan en stuur de activiteiten

De uitkomst van ‘De OPQMQ loopbaanwijzer’ wordt tevens weergegeven in de vorm van een werkboek, waar de desbetreffende kandidaat gelijk mee aan de slag kan. Dit met ondersteuning van Jobco Support, als loopbaanprofessional.

Door en met dit assessment krijgt de desbetreffende kandidaat:

  • Meer inzicht in de eigen gedragsvoorkeuren
  • Wat zijn de sterk en minder ontwikkelde competenties
  • Wat is de match met werksituaties op basis van de eigen drijfveren
  • In hoeverre kan hij zich verder ontwikkelen binnen zijn eigen loopbaan of mogelijk richting een andere loopbaan

Belangrijk is tevens dat de ontwikkelaspecten in overleg met de kandidaat in kaart worden gebracht en dat activiteiten gepland worden om de competenties van kandidaat te versterken, mocht dit noodzakelijk zijn.

De uitkomst van dit assessment kan worden gebruikt als startpunt voor het vergroten van de kwaliteiten en de verdere ontwikkeling van competenties van de kandidaat. Het begint bij de basis, door eerst de huidige kwaliteiten te onderzoeken.

Dit gebeurt door (meer) bewust te zijn van de sterke punten en de elementen die van belang zijn in de (nieuwe) rol van de kandidaat. Belangrijk daarbij is te realiseren dat de resultaten gebaseerd zijn op voorkeuren en een ‘self-assessment’. De resultaten geven geen informatie over kennis, vaardigheden en capaciteiten. Ook zijn de resultaten niet gebaseerd op de huidige rol of baan.

Veel assessment tools geven veelal een uitkomst aan van hetgeen dat wordt getest, maar deze ‘OPQMQ loopbaanwijzer’ geeft gelijk de mogelijkheid om hier direct verder mee aan de slag te gaan.

Zie tevens het gepubliceerde artikel hierover: http://www.hi-re.nl/2016/02/03/waarom-assessment-opqmq-loopbaanwijzer/

Zie tevens onder tarieven Loopbaantesten, Workshops & Trainingen Aanmelding kan via het contactformulier

Het complete loopbaanboek

Schrijf je nu in!

Voer je e-mail adres in, stuur je CV mee en schrijf je nu in voor je eigen profiel om direct toegang te krijgen tot interessante vacatures.

U bevindt zich hier: Home > Loopbaantesten > OPQMQ Loopbaanwijzer
Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.