Vacatures en openheid, eerlijkheid en duidelijkheid

Door: Anja Veldhuizen 17-10-2019

Categorieën
:
Algemeen, Vacatures,

Over openheid, eerlijkheid en duidelijkheid

Natuurlijk wil ik het hier eens over hebben. In hoeverre ben jij open, eerlijk en duidelijk naar personen waar je contact mee heb. Nu heb ik het met name over vacatures. Kandidaten reageren hierop en geven aan belangstelling te hebben. Dan ga je daar verder op in. Kandidaat wordt voorgesteld bij opdrachtgever en ontvangt zelfs een persoonlijke uitnodiging voor een bepaalde datum. Door privé omstandigheden kan de desbetreffende persoon niet op die datum. Dus gewoon: geef maar aan wanneer het bij jou uitkomt. Dan verneem je helemaal niets meer! Gaat dit nu de huidige trend worden? Natuurlijk begrijpelijk dat de kandidaat met meerdere partijen in zee is gegaan, maar geef dat dan gewoon even aan. Kleine moeite volgens mij en schept duidelijkheid!

Daarnaast zijn er ook lichtpuntjes. Een aantal kandidaten zijn begonnen in hun nieuwe baan en contacten gedurende die periode zijn er natuurlijk ook. Dat is en blijft belangrijk!

In deze periode is en blijft het moeilijk om de juiste kandidaten te vinden voor de IT-vacatures welke ik momenteel heb. De salaris indicatie wordt ook altijd aangegeven bij de desbetreffende vacature. Onlangs had ik nog een kandidaat die reageerde op een bepaalde vacature, waar ook duidelijk de salaris indicatie bij stond aangegeven. Deze had een iets hogere salaris indicatie. Deze kandidaat had jaren als freelancer gewerkt maar wilde nu toch wat meer stabiliteit. Ik heb hem er nog even extra op gewezen, maar wilde toch voorgesteld worden, met zijn salaris indicatie. Dit gedaan en dan weet ik het bij voorbaat al en helaas. Deze kandidaat nog een duidelijke terugkoppeling gegeven en ik ben nog in afwachting van zijn reactie.

Ook zijn er juist afgestudeerde HBO kandidaten binnen de ICT, maar hun salaris indicatie om te starten in een baan is ook veelal hoger dat wat er staat voor de desbetreffende functie. Is dit nu inherent aan het gegeven dat er zoveel IT-vacatures zijn?

In ieder geval, bijgaand het overzicht van de huidige IT-vacatures van Jobco Support. Staat hier een passende uitdaging voor je bij, dan zie ik je sollicitatie met motivatie en natuurlijk je salaris indicatie graag tegemoet!

En mogelijk tot contact!!!

Vacatures Jobco Support