Blogs en Tips Gdansk - Polen

 BLOG / ARTIKEL / NIEUWS?

Vanaf mei 2024 plaats ik mijn Blogs / Artikel of Nieuws direct op LinkedIn Zie tevens onder uitgelicht.

Eerdere blogs zijn nog gewoon te lezen op deze site. En misschien dat ik hier toch weer mee door ga.

Momenteel in Gdansk - wat een mooie Hanzestad.
Wat een schone omgeving (iedere dag wordt de straat gereinigd), lieve behulpzame mensen, verkeer uitstekend geregeld, temperatuur iets hoger dan Nederland en droog weer, 12 juni weer terug naar Nederland.

Algemene indruk

Heerlijke terrasjes voor ontbijt, lunch of diner. De huizen in de oude stad, gewoon prachtig, de metro - super goed te doen, je weet precies waar je zit. Vriendelijke en behulpzame mensen. In gedachten had ik hier een heel andere indruk van en deze is nu volledig bijgesteld.

Vanmiddag een emotioneel hoogtepunt: de vader van mijn man heeft hier gedurende de oorlog gevangen gezeten. Hier zijn we vandaag met de metro heen gereden en de plaats bezocht en de directe omgeving verder bekeken. Het doel van onze reis en een hoogtepunt!

Verder: Mooie haven waar je rond kunt wandelen. Grote groepen met toeristen, zowel kinderen als ouderen die ontzettend genoten van deze stad en er ook meer van vernamen. Voor liefhebbers van kerken en musea: genoeg te bezoeken. 

Gdanks heeft nogal een verleden en goed om je hier in te verdiepen. Beslist de moeite om hier een aantal dagen te verblijven.
Ook dat kan wel eens voorkomen. Wij zaten aan de straatkant heerlijk te eten bij hotel Holland House. Geweldig hotel en ontzettend aardige bediening. Kwam daar ineens een zwerver, die ons flink intimideerde en zelfs al plaats wilde nemen aan onze tafel. Now way dus! En wat een inzet weer van de bediening en tevens andere personen hier op dit terras. Dat kan overal gebeuren. Wat we wel zagen: toch wat meer dronken mensen zwervend over de straat. De wodka is hier goed betaalbaar.

Een bezoek is echt de moeite waard. Lees maar even meer over de geschiedenis en als je gaat:
Geniet er van!!

Geschiedenis Gdansk

Na dit avontuur weer terug naar de vacatures en kandidaten en aan de slag hiermee.

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.