Deze maand mei

In mei leggen alle vogels een ei, behalve.......

MEI, VOGELS EN NATUUR

In mei leggen alle vogels een ei, behalve de koekoek en de griet, die leggen in het voorjaar niet.

Leuk om dit dan weer te lezen:

De Koekoek en de griet

In ieder geval, wij hebben hier in onze tuin constant een aantal merels, die hier geboren en getogen zijn. Karel en Carolien. Karel is de kleinzoon van zijn opa, die hier een aantal jaren geleden is overleden. Karel geeft aan Carolien dan de plaats aan, waar zij haar nestje kan gaan maken en wat ze ook heeft gedaan. Was niet zo'n slimme plek, bovenop een trap buiten. Alles was gereed, Carolien zat te broeden, maar ja, wij hebben hier ook eksters in de tuin. En helaas. Maar wat kunstig, zoals zij haar nestje heeft gemaakt. Karel horen wij nu even verderop weer vrolijk fluiten, dus mogelijk dat ze een andere plaats hebben gevonden voor een nest. Ik hoop dat het goed gaat. We genieten gewoon dagelijks van het gezang, in de ochtend en avond.


Dan een koolmeesje aan de achterkant van ons huis. Vanaf half februari hoorden wij constant op verschillende tijden een tik-tok-tik geluid. Na een maand kwamen we er toevallig achter wat het was. Vlak naast de uitlaat van onze afzuiginstallatie van de keuken was zij bezig om haar nestje te maken. Regelmatig de afzuig aangezet, maar ze zit er nog steeds. Weer maar afwachten of daar een mooi nestje van jonge koolmeesjes uit gaat komen.

Ook de tuinkruiden staan weer buiten en de bloemen zijn gezaaid. Je kunt het er maar druk mee hebben, maar wel leuk die activiteiten.

Ben jij ook zo druk met al die leuke dingen?

WIE ZAAIT ZAL OOGSTEN

Een maand geleden had ik nog een bericht geplaatst binnen LinkedIn

Wie zaait zal oogsten, zegt men altijd!
Dus een maand geleden hebben we gezaaid, prachtige vlinderbloemen die beloofd gaan worden. Normaliter vinden we de achtertuin niet zo belangrijk, maar toch leuk voor de vlinders, bijen en noem maar op!
We gaan het zien en afwachten! Ook kruiden, zoals: mint, tijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn en marjolein. Dat gaat heerlijk worden voor een veelheid aan gerechten!
En ook: komkommers, pepers en tomaten - zelf gekweekt!
Ben jij ook zo heerlijk druk met de tuin????

POLITIEK

Hier kan ik van alles en nog wat over gaan roepen, maar zoals het nu gaat met het huidige kabinet, daar kan ik me beslist niet in vinden. Misschien nieuwe verkiezingen? Maar ja, wat gaan we dan weer krijgen.

Een onderdeel hiervan

 

VACATURES/ARBEIDSMARKT

Ook dit is en blijft actueel, vooral in deze moeilijke arbeidsmarkt. De vacatures welke ik heb plaats ik ook altijd binnen LinkedIn

Na wikken en wegen heb ik toch weer gekozen om aan de slag te gaan met Indeed Deze organisatie ken ik inmiddels ook al zo'n 12 jaar. We gaan het gewoon zien. En ook, ik weet dat veel kandidaten, die nog heerlijk in hun baan zitten, niet graag benaderd worden voor een functie, dus dat ga ik beslist niet doen.
Kandidaten die ik tegenkom binnen Indeed, voor hen het zelfde pak. Als ik ze uitnodig om vrijblijvend te contacten, dan zie ik wel dat ze naar mijn profiel hebben gekeken, maar geen verdere actie. Nou ja, dan concludeer ik maar: geen juiste kandidaat. Bij mij is en blijft het een tweerichtingsverkeer, toch? 

Maar: denk voor jezelf ook even aan het onderstaande:
Jij hebt een leuke uitdagende baan op dit moment. Zijn hier doorgroeimogelijkheden en perspectief? Dan beslist blijven zitten.Maar, is dit niet het geval en kriebelt het bij je, dan goed om rond te kijken naar een nieuwe baan. Inmiddels staan er weer een aantal mooie vacatures die ik altijd ook deel binnen LinkeIn Vanochtend nog een vacature van Full stack Java Developer en dan ontvang ik weer een veelheid aan reacties vanuit het buitenland, zoals India. Helaas, het staat duidelijk aangegeven in de desbetreffende vacature. Dit zijn ook bureaus, waarvan ik een paar maal per week hun 'hotlists' van ontvang, van kandidaten die zij beschikbaar hebben.
Helaas: geen enkele interesse heb ik daar in! Ze komen nu terecht in mijn SPAM.

DE HUIDIGE VACATURES

Overzicht huidige vacatures

Ik vermoed dat we en m.b.t de vacature van HR Business Partner ook uit gaan komen.
We gaan het gewoon weer afwachten! 
Inmiddels zijn er gesprekken gaande met aan aantal kandidaten. Het is en blijft altijd spannend, zowel voor kandidaat, werkgever als voor mij.

VOOR IEDEREEN FIJNE WERKWEKEN EN MOGELIJK TOT CONTACT!

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.