Vacatures

Momenteel is het alweer 3 juni en nog steeds zie ik berichten van personen die hun baan hebben verloren dank zij de Corona crisis. Ook een grote hoeveelheid aan reacties hierop via onder andere LinkedIn. Waar gaat dit heen? 

De afgelopen weken heb ik heel wat berichten voorbij zien komen, met name binnen LinkedIn. Veel zelfstandige ondernemers hebben hun strategie al aangepast en geven nu al veelal online trainingen, op velerlei gebied. Ook zelfstandigen die hun diensten nu even gratis aanbieden in deze periode. Ook al die veilige en niet veilige online mogelijkheden zijn binnen dit platform heel vaak onder de aandacht gebracht.  Maar let op, niet alle online trainingen en webinars zijn gratis, misschien voorlopig, maar dat blijven ze veelal niet lang. Ook zij moeten hun inkomsten genereren en begrijpelijk. Ik ga geen gebruik maken van videobellen.
Zelf heb ik de mogelijkheid om via een video chat direct contact te hebben met kandidaten, die gereageerd hebben op een vacature. Maar, het contact verloopt eerst via email, dan telefonisch en als laatste via video chat. Het moet voor beiden een toegevoegde waarde hebben en is helemaal veilig!!!!

Het aantal faillissementen blijft stijgen. Waar gaat dit heen?

Ook werkgevers, waar ik en direct contact mee heb, hebben hun vacatures nog even on-hold geplaatst.  Te onzeker gezien de huidige arbeidsmarkt. Begrijp ik best De berichten die ik voorbij heb zien komen van medewerkers in hun proeftijd, waarvan deze nu beëindigd zijn wegens de onzekerheid bij werkgevers. Alles is en blijft momenteel nog onzeker. Hoe lang dit gaat duren, geen idee, maar we zijn er nog lang niet.

Ik heb en veelheid aan contacten binnen LinkedIn en gisteren zag ik het bericht van een 3-tal personen, waar ik contact mee heb en die gestart zij met  Kiqit. Ik wens hun natuurlijk heel veel succes met dit kennis platform. Met keuze uit verschillende lidmaatschappen. Ben ik nu een domkop, dat ik hier niet aan ga deelnemen? Volgens mij niet, vanaf aanvang moet ik enthousiast zijn en als dat er niet is, dan niet doen.

Volgens mij mag ik me nog gelukkig voelen. Ik heb nog steeds vacatures, voor dienstverband bij diverse werkgevers. Nu nog de juiste kandidaten zien te vinden voor deze vacatures, waarbij toch duidelijk de vereisten voor de desbetreffende vacature staan aangegeven. Maar ja, gezien de huidige situatie begrijp ik best dat kandidaten reageren op een van deze vacatures, waarbij de desbetreffende kennis ontbreekt. Of kandidaten hebben al eerder direct bij de werkgever gesolliciteerd op de vacature en zijn afgewezen. Daarom geef ik in het 2e contact altijd aan wie de werkgever is. Duidelijkheid boven alles. Maar dan verneem je helaas van de desbetreffende kandidaat helemaal niets meer.

Vacatures

In ieder geval, bijgaand het overzicht van de huidige vacatures, allen voor dienstverband bij de desbetreffende werkgever! Vooral veel ict vacatures!

Vacatures Jobco Support

Pas jij echt binnen een van deze vacatures en is dit jouw uitdaging, dan zie ik je sollicitatie met motivatie graag tegemoet. Is dit niet het geval, dan beter om niet te reageren. Ik ontvang dagelijks al een veelheid aan reacties van goede kandidaten, maar die helaas niet passen binnen de desbetreffende functies. Zoals een eigenaar van een taxi bedrijf die reageert op de vacature van senior customer service representative. Zo kan ik er nog meer noemen, maar dat lijkt me niet goed!
Dus neem even de tijd om goed naar desbetreffende vacature te kijken.

Ook ik word natuurlijk veelal benaderd door anderen, die menen iets voor mij te kunnen betekenen. Heel aardig, maar hier pas ik voor,

 

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.