Latent werkzoekenden en vacatures

Ben jij een actief werkzoekende of een latent werkzoekende?.

Binnen recruitment worden werkzoekenden vaak in twee groepen ingedeeld:
1. actief werkzoekenden en
2. latent werkzoekenden.

De latent werkzoekenden zoeken niet actief naar werk, omdat ze in de veronderstelling zijn goed op hun plek te zitten, maar je kunt hen wel benaderen voor een job opportunity. Door een goede benadering zal een latent werkzoekende gaan nadenken over zijn of haar huidige werksituatie. Wanneer er een goed bod komt, zullen ze overwegen om nader kennis te maken om uiteindelijk misschien zelfs van baan te wisselen. Maar, wat is in dat geval voor hen een goed bod.

  • Heeft dit dan alleen te maken met een hoger salaris?
  • Mogelijk een kortere reistijd?
  • Misschien een leuke organisatie met doorgroeimogelijkheden?
  • Heel leuke en samenwerkende collega's?
  • Een betere balans tussen werk en privé? 
  • Meer uitdaging dan nu?
  • Ook een onzekere tijd nu natuurlijk, in verband met de corona crisis?

Toch rondkijken?

Het kan natuurlijk ook zijn dat de baan niet meer zo uitdagend voor je is, dat je iets meer wilt in een baan met meer mogelijkheden, welke er bij de werkgever niet zijn. Wat doe je dan, blijf je gewoon zitten op je huidige plaats of ga je dan toch eens rondkijken naar een baan welke jou nog meer uitdaging geeft en meer perspectief geeft?

Het maken van keuzes is niet altijd gemakkelijk, maar als je niets onderneemt veranderd er niets en misschien vindt jij dat ook wel lekker gemakkelijk.

Maar, toch kriebelt het bij je. Je wilt meer uitdaging in je werkzaamheden en door allerlei opleidingen en cursussen bij jij inmiddels gegroeid en je wilt meer perspectief. Je bent eigenlijk zo ver nu dat je een verdere stap wilt maken en actie gaat ondernemen. Je ziet ergens een leuke vacature staan, welke een uitdaging voor je is.

Misschien dat een van de onderstaande vacatures toch je belangstelling heeft. Kijk er goed naar en is er inderdaad belangstelling en pas jij binnen het desbetreffende profiel, dan verneem ik dat graag en je uitgebreide sollicitatie (met motivatie) zie ik graag tegemoet!

Natuurlijk hoop ik binnenkort ook weer meer vacatures open te kunnen zetten.

 

 

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.