Kijk jij ook wel eens terug en vooruit?

Kijk jij ook wel eens terug op leuke gebeurtenissen, maar ook natuurlijk, blik jij vooruit?.

Momenteel zitten we al weer midden in de zomer van 2020 en er is heel wat gebeurd vanaf maart 2020. De corona crisis, wat nog even zal duren. Niet iets om vrolijk van te worden en waar veel MKB organisaties en werknemers last van hebben ondervonden en nog steeds hebben. Hoe gaat dit zich verder ontwikkelen? Het is nu voor velen zomervakantie, tijd om even te relaxen en om tijd te nemen voor meer aandacht voor het gezin. Maar voor alle gedupeerden, hoe ga je hier na de vakantie verder mee om?.

In ieder geval, ik kijk nog even terug naar een leuk event bij Otys wat was op 20 september 2018. The Otys Experience. Heel leuke contacten hier weer opgedaan en ook natuurlijk nog even contact gehad met InGoedebanen waar ik ook gebruik van maak. Ook was ik nog even flauwgevallen bij dit evenement. Ik geneerde me rot, maar iedereen was heel zorgzaam en behulpzaam. Dat kan je ook wel eens overkomen. Maar het was ontzettend gezellig!. Sinds kort maak ik ook gebruik van Nixz. Mijn robot zoekt dan naar kandidaten die passen binnen de desbetreffende vacature en deze zitten allen binnen LinkedIn. Maar ja, die kandidaten hebben momenteel een leuke baan en staan mogelijk niet open voor andere contacten. Dit is echt geheel vrijblijvend, ik ga echt niemand lastig vallen, die niet in is voor een andere vacature met mogelijk nog iets meer perspectief.Dus wil je mijn uitnodiging om te contacten niet accepteren, helemaal prima. Dit is aan jou!

Het logo van Jobco Support heeft ook een kleine verandering gekregen. Kijk maar even op de website.Jobco Support

 

Kandidaten

Wat ik wel merk is:

Kandidaten kijken niet echt naar de vacature, dit met betrekking tot de gevraagde vereisten en ook, velen vergeten hun motivatie toe te voegen, wat ontzettend belangrijk is. Deze motivatie kun je relateren aan de gevraagde vereisten, zoals aangegeven en de kennis en ervaring hierin. Ook een korte samenvatting van de desbetreffende werkgever wordt ook altijd weergegeven. Let wel op, de vacatures zijn allen voor dienstverband bij de desbetreffende werkgever. Niet voor interim of zelfstandigen die al vele jaren hun eigen business hebben gerund. Ik ontvang nog steeds veel reacties van kandidaten uit het buitenland, maar helaas, voor deze MKB bedrijven is het vanzelfsprekend dat de onderlinge voertaal Nederlands is, dit ook met betrekking tot het contact met hun klanten. Afgelopen maandag had ik nog contact met een kandidaat, die had gereageerd op een vacature, waarbij de salaris indicatie duidelijk stond aangegeven. Zijn salaris indicatie was een stuk hoger. Dan is dit beslist geen match, zowel niet voor kandidaat als voor de desbetreffende werkgever. Hij wilde ook gelijk hierna zijn gegevens verwijderd hebben vanuit het bestand. Is gebeurd. Maar dan ook mijn vraag: waarom reageer je op de desbetreffende vacature, terwijl dit duidelijk staat aangegeven?

Maar dan ook weer heerlijk om afspraken in te plannen met de kandidaten, voor een nadere kennismaking met de werkgever.

Bekijk hier de openstaande vacatures

Loopbaanbegeleiding en Coaching

De nieuwe website van Jobco Support is actief vanaf 9 april 2020, dus neem even een kijkje.

Geniet van de zomervakantie!!

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Assessments, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.