Blog Augustus, vakantie, komkommertijd, vacatures

Blog Augustus, Vakantie, Komkommertijd, Overig en Vacatures

Blog augustus 2023, Vakantie, Komkommertijd, Vacatures.

Ik begrijp dat er iets mis is gegaan met mijn blog in Juli. Kan gebeuren, maar geen nood. Het is nu eenmaal zo!

We zitten alweer in augustus, velen zijn nog op vakantie (geniet er dan van) en voor zover ik proef zijn er ook weer velen terug. Dit relateer ik dan aan de vele spam berichten die ik ontvang van vooral personen uit het buitenland, die ik helemaal niet ken en die hun diensten aan mij willen aanbieden. Sorry, geen enkele interesse, dus dan komen ze gewoon terecht in mijn bestand - mail blacklist. Ook allerlei 'personen' waar ik gewoon geen contact mee wil hebben en ook is weer gebleken dat een aantal hiervan ook weer 'digitale criminelen zijn'.  Dus... het blijft gewoon alert zijn. 
Ervaar jij dat als ondernemer ook?

KOMKOMMERTIJD

240

Wel een komkommer uit eigen tuin en meerdere volgen!
Deze komkommertijd is beslist weer voorbij, dit weekend en vandaag weer een hoeveelheid aan kandidaten, vanuit onder andere India en Armenië, die gewoon reageren op mijn vacatures, terwijl er duidelijk aangegeven staat dat kandidaten dienen te beschikken over : goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en soms Engels.
Dus: lezen gewoon niet wat er staat! Kijken alleen naar de functie naam.
Ze krijgen in ieder geval altijd een berichtje van mij, maar ik hou ze niet in mijn bestand. Ik kan er niets mee, daar voor alle MKB bedrijven waar ik mee samenwerk, dit gewoon ontzettend belangrijk is.

Zelf zouden we nu op dit moment in Zweden zitten, voor een uitje van 10 dagen, maar helaas. Onze Zweedse neef - ook gewoon woonachtig in Nederland maar met tevens een huis in Zweden is in afwachting van zijn onderzoek in het ziekenhuis. Daardoor zijn wij niet richting Zweden gegaan, maar zijn gewoon thuis. Dit is en blijft spannend hoe het zich verder zal ontwikkelen. Is best balen, maar zijn gezondheid gaat bij ons voor alles.

En ook, in Zweden moet je nu gewoon niet zitten. Dit wegens Zomerstorm Hans. Ook als wij daar heen waren gereden, was een gedeelte van de weg helemaal weg. Dus het heeft gewoon zo moeten zijn.
 

NOLOC

Nog actueel- hier moet ik nog eind dit jaar mee aan de slag:
Even geleden heb ik iets laten vallen binnen LinkedIn. Jaren ben ik al lid van de Noloc, de beroepsvereniging voor Loopbaancoaching. Iedere 3 jaar dien je een re-certificering in te dienen, met alle activiteiten die je in deze periode hebt gehad. Dit ook met betrekking tot boeken lezen, activiteiten, bijeenkomsten, opleidingen, trainingen en beroepsgerichte ervaring.  Dit om je behaalde en noodzakelijke PE-punten aan te tonen. Wel vele webinars gevolgd, vooral gerelateerd aan Werving & Selectie, de systemen en noem maar op. Maar de keuze heb ik gemaakt. Ik ga verder met Werving en Selectie en niet met loopbaancoaching en re-integratietrajecten. Die tijd heb ik gehad. Daarna niet meer. Ook weer een bewuste vorm van het maken van keuzes. Maak jij ook altijd een bewuste keuze? Anders wil ik je daarbij nog wel even behulpzaam bij zijn.
Ik blijf in ieder geval nog een gecertificeerd Register Loopbaanprofessional tot januari 2024.. De kennis en ervaring is er zeker en ik blijf gewoon een ervaren loopbaanprofessional, ook bij Werving & Selectie van kandidaten voor de desbetreffende vacatures. Hetgeen wat belangrijk is in deze markt hou ik beslist bij. Jij toch ook?

 

VACATURES/ARBEIDSMARKT

Ook in deze periode staan er nog een mooi aantal vacatures open, allen voor dienstverband bij de desbetreffende werkgevers. Ben je benieuwd? Dan gewoon even kijken.

Binnen LinkedIn zie ik regelmatig berichten voorbij komen, waar ik niet altijd op in ga.

Als ik een vacature van een werkgever accepteer, dan staat hier altijd de salaris indicatie bij, dus dan heb je gewoon duidelijkheid.
Wat verder:
Google for jobs, waar de vacatures naar worden doorgeplaatst.
Niet te vergeten LinkedIn binnen de  diverse groepen LinkedIn Groepen

Natuurlijk naar Twitter en Facebook Jobco Support en aangesloten bij een aantal groepen hier en af en toe Werkzoeken.nl

Vacatures worden nu ook gedeeld met Jobsonline.nl

Gewoon even regelmatig checken: Gemakkelijker kan ik het je gewoon niet maken!

VACATUREOVERZICHT JOBCO SUPPORT

Ook nog een geweldige dank aan iedereen, die mijn vacatures deelt binnen LinkedIn. Deze vacatures worden via Otys ook altijd gedeeld binnen Indeed. Gewoon hier even kijken: Indeed - Jobco Support. Zelf heb ik daar ook een jaarabonnement op, om kandidaten te zoeken.

PER REGIO:

Vacatures regio Utrecht

Vacatures Noord Holland

Vacatures Zuid Holland

Vacatures Gelderland

Vacatures Flevoland

Vacatures Groningen

Vacatures Limburg

Vacatures Noord-Brabant

Deze vacatures zijn allen voor dienstverband bij de desbetreffende werkgevers.  Interessen of belangstelling en is dit jouw volgende passende baan, dan zie ik je reactie graag tegemoet! Na jouw ontvangen sollicitatie verneem je van mij ook wie de werkgever is (of van mijn business partner). Jij moet daar immers ook willen werken! Openheid en duidelijkheid is en blijft voor mij belangrijk en mogelijk ook voor jou!

Mocht jij binnen LinkedIn mijn vacatures willen volgen, kijk dan even naar mijn profiel en klik op de bel in mijn profiel.
Dit kan tevens als je kijkt naar Jobco Support binnen LinkedIn. Volgen kan altijd. Dat is ook nog eens geheel vrijblijvend!

Ook, als een vacature is ingevuld, verwijder ik deze.

En in mijn vrije tijd ga ik graag Golfen, op Anderstein een baan met 27 holes. Heerlijk genieten
Anderstein
Wat doe jij graag in je vrije tijd?