Vacatures, studenten, faillissementen en ontwikkeltraject

Vacatures Jobco Support, studenten en NL Leert Door

De vacatures, studenten, faillissementen

In deze periode worden veel vacatures nog steeds on-hold geplaatst bij werkgevers.  Of vacatures die er wel zijn, maar waarvan de invulling nu iets langer duurt dan gebruikelijk. Ook het gegeven dat heel veel personen hun baan hebben verloren, dit als gevolg van de Corona periode, die nog steeds niet voorbij is. Ook een veelheid die begonnen waren in hun nieuwe baan, maar door de corona ook helaas in de proeftijd hierna, einde oefening. Wat een ellende. Bij veel werkgevers werken de medewerkers nog veelal niet op kantoor, maar van thuis uit. Ook dat contacten met collega's veelal lopen via Online sessies. Het vergt nogal wat improvisatie van iedereen. Van leidinggevenden en werknemers.

Ook zie ik regelmatig berichten op LinkedIn voorbij komen van studenten, die op zoek zijn naar een stageplaats. Dit is heeft ook veelal met het bovenstaande te maken, dat veelal iedereen van thuis uit werkt. Een moeilijke periode voor hen om een stageplaats of afstudeerstage te vinden. Ontzettend vervelend en we zijn er nog niet.

Ook deze maand verwacht ik weer een veelheid aan Faillissementen bij bedrijven, ondanks alle steun die is gegeven door de Overheid. Al die medewerkers die weer op zoek moeten naar een nieuwe baan, wat in deze periode niet mee valt. Hier zijn we er nog niet mee dit jaar.

In ieder geval dan een lichtpuntje misschien. Bijgaand het overzicht van de huidige vacatures van Jobco Support, allen voor dienstverband bij de desbetreffende werkgever. In een aantal vacatures werk ik samen met business partners.

Pas jij nu echt binnen een van deze vacatures, dan zie ik je sollicitatie met motivatie graag tegemoet!! Regelmatig ontvang ik reacties van kandidaten uit het buitenland, maar helaas, voor al deze vacatures bij MKB bedrijven is Nederlands de voertaal.

Vacatures Jobco Support

Dan het ontwikkelingstraject

Dit ging in per 1 augustus voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Iedereen in deze leeftijdsklasse kon in aanmerking komen voor een kosteloos ontwikkeltraject bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Of je nu werknemer bent, werkloos, zzp' er of zelfstandig werknemer. Het werk en de organisaties veranderen continu. Het is belangrijk dat de up-to-date blijft, qua kennis, vaardigheden en ervaring voor jezelf en de werkgever. Zo blijf je wendbaar, productief en inzetbaar. Soms gebeurt het ook dat je functie vervalt of er is een reorganisatie, waardoor jij je baan verliest.

Maar, per 2 september was het potje al op, gesubsidieerd door het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. De verwachting is dat er eind dit jaar nog een vervolg aan wordt gegeven, of anders in 2021.

Zelf heb ik ook een aantal kandidaten teleur moeten stellen, die wel interesse hadden, maar zich niet definitief hadden aangemeld. Dan mis je helaas de boot.

Maar wil jij toch gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies (t.w.v. € 700,-) stuur een email naar info@jobcosupport.nl. Wel dat je een computer of desktop ter beschikking hebt, daar je zowel een online arbeidsmarktscan gaat invullen en dit bespreken we hierna Online, waarvoor jij een uitnodiging ontvangt.

Zodra dit weer open staat meld ik je aan bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vervolgens ontvang jij een link, die je alleen hoeft te bevestigen (verplicht door de overheid).
Ik vraag de subsidie aan en regel de administratie. Daar heb jij geen omkijken naar.
Wel ontvang ik graag een kopie van je geldig identiteitsbewijs, zoals paspoort en onderteken jij vervolgens het formulier 'Toestemmingsverklaring verwerking persoonsgegevens deelnemer'.

Laatste bericht van Noloc

Wat houdt het in?
Je maakt een (online) arbeidsmarktscan.
Wat aan de orde komt in deze arbeidsmarktscan - Loopbaanverkenner:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat wil ik?
  3. Wat kan ik?
  4. Jouw functie in beeld in vergelijking met je functie
  5. Jouw beroepsmogelijkheden: inzicht in jouw mogelijkheden op de arbeidsmark
  6. Jouw volgende stap: bevorderende en belemmerende factoren om de volgende stap in je loopbaan te zetten.

Het is jouw ontwikkeladvies, waar we samen aan gaan werken. Samen hebben we online gesprekken van in totaal minimaal vier uur. Deze plannen we gezamenlijk in.
Hierdoor krijg jij een beter inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt. Kun je geholpen worden bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of kun je tips en advies krijgen bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. We gaan er samen een succes van maken voor jou.

Voor iedereen een goede week verder en heb je vragen, stuur even een bericht naar info@jobcosupport.nl

 

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Assessments, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.