Corona en Arbeidsmarkt

Het is nu 22 april en vanaf 16 maart zijn er nogal een grote hoeveelheid aan berichten weergegeven via sociale media en noem maar op, wegens de Corona crisis. Ook een grote hoeveelheid aan reacties hierop via onder andere LinkedIn. Waar gaat dit heen? 

De afgelopen weken heb ik heel wat berichten voorbij zien komen, met name binnen LinkedIn. Veel zelfstandige ondernemers hebben hun strategie al aangepast en geven nu al veelal online trainingen, op velerlei gebied. Ook zelfstandigen die hun diensten nu even gratis aanbieden in deze periode. Ook al die veilige en niet veilige online mogelijkheden zijn binnen dit platform heel vaak onder de aandacht gebracht.  Wegwijs in de tools voor videobellen Met dank hiervoor van Maria Genova. Misschien tot verveling toe, maar ieder heeft zijn of haar standpunt. Ook een mogelijkheid voor degenen die nu allemaal thuis zitten, om deze online trainingen te volgen. Een mooi pluspunt voor degenen waarvoor dit interessant is. Genoeg ook's dus, die ik heb zien passeren. Maar let op, niet alle online trainingen en webinars zijn gratis, dus let hier even op. Ook nog een ook, zelf:
Zelf heb ik ook de mogelijkheid om via een video chat direct contact te hebben met kandidaten, die gereageerd hebben op een vacature. Maar, het contact verloopt eerst via email, dan telefonisch en als laatste via video chat. Het moet voor beiden een toegevoegde waarde hebben en is helemaal veilig!!!!

Momenteel is men bezig met een Corona app, wat minder goed verloopt. Voor de een belangrijk en voor de ander helemaal niet. Dan de vele berichten van de Rijksoverheid die gedeeld worden met betrekking tot het Coronavirus.

Het aantal faillissementen is weer flink gestegen. Waar gaat dit heen?

Faillissementen

Op 20 april vernam ik van een werkgever dat het contract ingaande per 1 mei met een kandidaat, niet door kon gaan. Te onzeker gezien de huidige arbeidsmarkt. Begrijp ik best en zojuist e.e.a. nog gecommuniceerd met de desbetreffende kandidaat. Heel jammer en helaas.

Maar ook, dat een andere kandidaat wel gaat beginnen per 1 mei, als junior ontwikkelaar bij een leuke werkgever in Lelystad. Dus blijheid en teleurstelling op een dag. Wat een tijd waarin we momenteel leven. 

De berichten die ik voorbij heb zien komen van medewerkers in hun proeftijd, waarvan deze nu beëindigd zijn wegens de onzekerheid bij werkgevers. Alles is en blijft momenteel nog onzeker. Hoe lang dit gaat duren, geen idee, maar we zijn er nog lang niet.

Zojuist iemand vanuit mijn netwerk ook weer extra informatie gegeven, dank zij mijn man, die onderzoeker is bij Kamp Amersfoort Dit met betrekking tot zijn schoonvader, die hier ook heeft gezeten. Helemaal geweldig! Dit zijn echt top momenten.

21 april

Persconferentie Mark Rutte

Lockdown tot 20 mei.

Vacatures

Waren het eerst 50 vacatures, nu nog een 18 tal vacatures. De overigen zijn helaas allen on-hold geplaatst door werkgevers.

Vacatures

Staat hier een passende en uitdagende functie voor je bij, dan zie ik je sollicitatie met motivatie graag tegemoet. Deze vacatures zijn voor dienstverband bij de desbetreffende werkgever. Een veelheid aan reactie ontvangen van kandidaten uit onder andere India. Maar helaas, voor alle vacatures bij de desbetreffende MKB bedrijven is het belangrijk dat de kandidaat vloeiend is in de Nederlandse taal en eventueel Engels en woonachtig is in de desbetreffende regio. 

Diensten van Jobco Support

De focus is nu niet alleen meer gericht op Werving & Selectie, maar tevens op Loopbaanbegeleiding & Coaching en de OPQ32 Vragenlijsten (assessments).

Diensten van Jobco Support

Bekijk onze vacatures
Algemeen, Vacatures
Het laatste nieuws in je mail?
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.