Vacatures en Kernkwadranten

Mogelijk tot contact! Vacatures en kernkwadranten

Vacatures - kernkwadranten - Is jouw cv bepalend voor een functie waarop jij als kandidaat op reageert?

Veelal reageer je op een vacature als je toe bent aan een andere baan en veelal op de desbetreffende functienaam. Bij de desbetreffende vacature wordt dan verwezen naar de vereiste opleiding, kennis en expertise.

Voldoe je hieraan, dan helemaal geweldig!

Maar, je weet ook dat er veelal andere kandidaten op de desbetreffende vacature hebben gereageerd, die ook passen qua vereiste opleiding, kennis en ervaring. De desbetreffende organisatie - recruiter of contactpersoon - gaat dan veelal ook even kijken naar je LinkedIn profiel. Misschien goed, om voordat je reageert om allereerst te contacten via LinkedIn met de desbetreffende persoon. Dit schept dan wederzijds al wat meer duidelijkheid.

Natuurlijk kun je ook direct reageren op de desbetreffende vacature. Let er wel op dat je dan je uitgebreide cv en motivatie voor de desbetreffende vacature toevoegt. Dit geeft al meer duidelijkheid en inzicht voor de desbetreffende persoon. Op dit moment hebben we te maken met de GDPR/AVG regels en gezien dat, is het not done, om deze gegevens gewoon naar een email adres te sturen. Belangrijk is dat een organisatie voldoet aan deze richtlijnen en dan komen je gegevens ook terecht in de persoonlijke bestand, waar jij zelf ook inzicht in hebt. Dus let hier op! Jobco Support voldoet hier volledig aan!

Aan de hand hiervan volgt veelal een selectie.

  • Kandidaten worden direct afgewezen of met andere kandidaten gaat men verder,
  • Gaat men verder met een aantal kandidaten, dan worden veelal afspraken ingepland voor een nadere kennismaking. Op dit moment veelal Online,
  • Er wordt een afweging gemaakt, wie de meest passende kandidaat voor deze vacature is,
  • Dan wordt veelal verder gekeken, of je past binnen het desbetreffende team en de organisatie. Dan wordt het natuurlijk veel persoonlijker.

Deze selectie is zoals je ziet niet alleen gebaseerd op je cv en kennis, maar ook op je kernkwaliteiten binnen een team, wat voor de desbetreffende werkgever zeer belangrijk is.

Krijg jij een definitieve afwijzing, dan pas je mogelijk beter binnen een andere organisatie.