De huidige arbeidsmarkt en vacatures van Jobco Support

De huidige arbeidsmarkt en vacatures van Jobco Support

Twaalf dagen geleden plaatste ik al een blog met betrekking tot de huidige arbeidsmarkt, maar hier het vervolg. Sinds deze datum is er weinig veranderd. Ik had een ontzettend leuke functie van ICT-manager binnen een verzekeringsorganisatie en een goede kandidaat gevonden, maar helaas was de desbetreffende werkgever me even voor, en kandidaat had direct gereageerd direct bij hem.  Helaas en jammer!

Zelf ben ik blij dat het aantal vacatures welke ik heb zijn toegenomen, welke eerst on-hold geplaatst waren. Maar: dit zijn allen vacatures voor dienstverband bij de desbetreffende werkgever en zeer belangrijk is dat kandidaten gewoon Nederlands spreken en ook woonachtig zijn in de desbetreffende regio. Natuurlijk hoop ik binnenkort de eerdere vacatures ook weer open te kunnen zetten, waarop al een aantal goede kandidaten op hebben gereageerd. Deze zijn nog steeds in afwachting en natuurlijk niet prettig!.

Voor alle vacatures is de desbetreffende werkgever, veelal binnen de MKB en niet internationaal,  op zoek naar Nederlandse kandidaten en niet naar kandidaten uit landen als India, Nigeria, Roemenië, die veelal reageren op deze vacatures.  Er was nog wel en keurige accountant uit Zuid-Afrika, maar ja, wel vloeiend Nederlands en woonachtig al in Nederland. Wil hier wel heen komen met zijn vrouw, dus hem nog wat tips gegeven. Ik hoop dat hij er uit komt. Ook overige kandidaten verwijs ik dan graag door naar Internationale organisaties, waar zij mogelijk wel welkom zijn.

Als je solliciteert op een van de vacatures van Jobco Support, stuur dan even je volledige cv en motivatie. Ook graag je salarisindicatie welke je wilt ontvangen, schept al heel wat meer duidelijkheid. En let op, deze vacatures zijn allen voor dienstverband, geen opdracht of interim! 

Voorheen had ik de mogelijkheid van cv zoeken binnen Jobco Support, van kandidaten die het helaas niet waren geworden, maar hier ben ik mee gestopt. Van daaruit kon ik hun geanonimiseerd profiel onder de aandacht brengen. Wat ik jaren heb gedaan. Maar: werkgevers of andere recruiter willen namelijk zelf die kandidaat vinden. Zitten echt niet op mijn kandidaten te wachten, dus hier ben ik afgelopen april mee gestopt.

Ik begrijp heel goed dat mensen, die hun baan hebben verloren, er alles aan doen om een nieuwe baan te vinden, maar doe dat zorgvuldig. kijk even goed naar de vereisten voor de desbetreffende baan en voeg je volledige cv en motivatie toe. Pas je hier niet op, beter om niet te reageren.

Ook, ben je op zoek naar een nieuwe baan, kijk dan even naar de vereisten voor die nieuwe functie en niet alleen op de functie-naam. Dit om te voorkomen dat je weer een negatieve terugkoppeling ontvangt en ook om teleurstelling te voorkomen.

Ik wil iedereen graag behulpzaam zijn, maar kan dat gewoon niet.
Voor de huidige vacatures die ik heb, allen voor dienstverband: Vacatures Jobco Support

Voor eventuele loopbaanbegeleiding: Loopbaanbegeleiding 

Voor eventuele vacatures die ingevuld moeten worden: Vacatures Werving en selectie

En mogelijk tot contact!
Ondanks dit voor iedereen een mooie zomer en een passende baan, als je hier naar op zoek bent.