Onze methodieken Kolb leerstijlentest

Welke leerstijl heb jij volgens Kolb? Ben jij een doener, een dromer, een denker of beslisser?

Kolb leerstijlen

Iedereen heeft een persoonlijke leerstijl, een manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten. Het is niet zozeer belangrijk in welk hokje jij wordt ingedeeld (doener, dromer, denker, beslisser), maar het is nuttig dat je voortaan jezelf kunt observeren terwijl je leert. Misschien moet je ook eens wat meer experimenteren. Iemand die een echte doener is (concreet ervaren) zou eens een andere variatie uit kunnen proberen.

Leerstijl

  • Concreet ervaren - Leerstijl doener
  • Waarnemen en overdenken - Leerstijl dromer
  • Abstracte begripsvorming - Leerstijl denker
  • Actief experimenteren - Leerstijl beslisser

Waar leer jij het beste van?

Doeners leren het beste van: de directe omgeving, dingen doen, in het diepe gegooid worden met een uitdagende opdracht, het opdoen van nieuwe ervaringen, het oplossen van problemen, het experimenteren.

Dromers leren het beste van: activiteiten waar ze de tijd voor krijgen, kijkt hoe anderen een probleem aanpakken en denkt eerst na voordat hij iets doet, ziet veel oplossingen omdat hij een probleem vanuit veel standpunten kan bekijken. Daardoor neemt hij beslissingen soms traag.

Denkers leren het beste van: gestructureerde situaties met duidelijke doelstellingen, situaties waar ze intellectueel uitgedaagd worden, is goed in logisch denken en redeneren, probeert algemene regels te ontdekken en leert het liefst uit boeken. het is belangrijker dat ideeën logisch zijn, dan dat ze praktisch uitvoerbaar zijn.

Beslissers leren het beste van: plant een taak en voert die uit, is niet zo geïnteresseerd in theorieën, doet het goed in conventionele intelligentietesten en houdt zich liever bezig met technische problemen dan met mensen.

Mensen hebben de neiging die leerfase te ontwikkelen waar ze al goed in waren. Kolb vond dat mensen ook aandacht moeten besteden aan de leerfasen die ze nog niet zo goed ontwikkeld hebben. Op deze manier steken ze van elke leerstijl wat op. Wanneer je alle vier de leerstijlen goed beheerst, ben je een allrounder.

Meer informatie?

Anja Veldhuizen

Wilt u meer informatie omtrent een vacature, onze diensten of het plaatsen van een vacature? Neem dan gerust contact op!

Neem contact op!

Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.