Loopbaangeleiding en Coaching Onze methodieken

Toe aan loopbaanbegeleiding & coaching? Met deze methodieken til je jouw carrière naar een hoger niveau. Hieronder een greep uit onze specialisaties en methodieken, die wij kunnen inzetten tijdens het traject. Enthousiast? Vraag dan meteen een kennismakingsgesprek aan!

Mindmapping

MindMapping is een techniek om sneller en overzichtelijker aantekeningen te maken. Deze techniek combineert het beste uit de traditionele aantekening techniek, zoals sleutelwoorden kiezen, markeren, logische progressie met modernere technieken zoals het gebruik van plaatjes, kleuren, ruimtelijke tekeningen en symbolen.

Neem contact op

Sollicitatiebegeleiding

Op zoek naar een andere baan, maar nog niet precies weten wat je wilt? Is je CV wel volledig? Of binnenkort een sollicitatiegesprek voor een nieuwe baan en dit gesprek goed in willen gaan? Goede voorbereiding voor dit gesprek is belangrijk, weten wat je valkuilen kunnen zijn, je kennis en vaardigheden goed onder de aandacht kunnen brengen, 'jezelf verkopen'.

Neem contact op

Kolb leerstijlentest

Iedereen heeft een persoonlijke leerstijl, een manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten. Het is niet zozeer belangrijk in welk hokje jij wordt ingedeeld (doener, dromer, denker, beslisser), maar het is nuttig dat je voortaan jezelf kunt observeren terwijl je leert. Misschien moet je ook eens wat meer experimenteren. Iemand die een echte doener is (concreet ervaren) zou eens een andere variatie uit kunnen proberen.

Lees meer over de Kolb leerstijlentest

loopbaanscan

Het gevoel overal ingerold te zijn, te weinig zelf gekozen, het anders willen. Weten en doen wat je wilt, richting vinden in je carrière? Leren uit het persoonlijke verleden, je talenten leren kennen en inzetten? Wie ben je, wat wil je en wat kun je? Wat is het loopbaanpad dat je het meeste inspireert? Of zit je op een plek die weliswaar niet verkeerd is, maar niet echt inspireert? Het is nooit te laat te ontdekken wie je werkelijk bent, wat je echt graag doet en ook echt goed kunt.

Neem contact op

Loopbaan ankers

Deze test geeft een voorlopige indicatie van de loopbaan-ankers. Het voornaamste doel is echter om je gedachtevorming op gang te brengen over je motieven en waarden. De uitkomsten bieden op zichzelf geen zekerheid over je loopbaan-ankers. Daarvoor is het te gemakkelijk om de resultaten te beïnvloeden. Het belangrijkste is dat ze je aanzetten tot nadenken.

Neem contact op

Enneagram en kernkwadranten

Wat is jouw Enneagramtype? Het Enneagram beschrijft 9 persoonlijkheidstypen en de onderlinge interacties. Het is een eeuwenoud model: oorsprong Midden-Oosten. Hoewel het diagram van het Enneagram sindsdien een grote populariteit heeft verworven wordt het in de professionele psychologie nauwelijks gebruikt. Maar ook, wat zijn jouw Kernkwadranten?
Jouw kernkwaliteit, valkuil, allergie en uitdaging. 

Neem contact op

BZO - beroepsanalyse

Dit BZO-testonderzoek is een hulpmiddel bij het maken van een opleiding- of beroepskeuze. Met het invullen van dit onderzoek krijg je een overzicht van je belangstelling, vaardigheden en eigenschappen met betrekking tot toekomstige functies. Je vergelijkt jezelf met een zestal menstypen en de uitslag is een persoonscode die aangeeft op welke van die zes menstypen je het meest lijkt.

Lees meer over de BZO beroepsanalyse

RET

De RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dit houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten ('ratio') te veranderen. Het klinkt misschien simpel en de theorie is ook niet zo moeilijk. Maar het kost wel de nodige oefening voor blijvend resultaat.

Neem contact op

Assertiviteit

Assertiviteit omvat zelf-empowerment, groei en persoonlijke verandering. Assertiviteit is zeggen wat je wilt, denkt, voelt en beslist, altijd met behoud van een goede relatie. Gewoon nee zeggen kan! Heb jij hier moeite mee? Goed om hier mee aan de slag te gaan.

Neem contact op

Talent en Karakter

Nagaan wie je bent, wie je wilt zijn en worden. Daarvoor zijn de persoonlijkheidsonderzoeken Talent en Karakter ontwikkeld. Deze kunnen onderdeel uitmaken van een Loopbaancoaching traject. De onderzoeken geven je door middel van vragenlijsten de gelegenheid je eigen kwaliteiten te onderzoeken. Door hiervan gebruik te maken krijg je niets meer en niets minder een eerste indruk van je persoonlijke kwaliteiten.

Neem contact op

BRAVO

De BRAVO test zoomt in op jouw leefstijlgedrag. Ben je gezond, ben je fit, ben je klaar om je carrière vol energie aan te vliegen. BRAVO staat voor: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding & Onstpanning. Door deze punten aan te pakken, krijg jij meer energie om net dat stapje extra te kunnen zetten. 

Neem contact op

Elevator Pitch

De doelstelling van deze methodiek is een Elevator Pitch ofwel een professionele doelstelling te maken van jezelf. Om effectief te kunnen netwerken is het belangrijk dat je op een korte en krachtige manier kunt aangeven: wie je bent, waar je voor staat, waar je goed in bent en wat je wil bereiken.

Neem contact op

Belbin

Een team is niet een willekeurig stel mensen met verschillende functies, maar een groep mensen met ieder een eigen rol die voor de andere teamleden duidelijk is. Teamleden zoeken bewust bepaalde rollen op en zij functioneren optimaal in de rol die hen van nature het beste lijkt.

Neem contact op

Meer informatie?

Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.