wat doet een ECM Consultant

Als ECM Consultant ben je thuis in de wereld van ongestructureerde data en het hierbij alsnog aanbrengen van structuur. Je weet dat ECM voor vele mogelijkheden kan worden ingezet en als Consultant doe je moeiteloos deze probleemanalyses en zie je de oplossing helder voor je. 

Wat doet een ECM Consultant?

Enterprise Content Management (ECM) gaat over het beheren van ongestructureerde informatie binnen een organisatie. Dit is informatie die niet direct in een database benaderbaar is. Als ECM consultant help jij organisaties om deze informatie middels EMC alsnog te stroomlijnen. Wat doe je dan precies? 

Het ondersteunen van organisaties bij het herkennen, genereren, distribueren en archiveren van informatie binnen, maar ook buiten de organisatie. Je gaat analytisch te werk door het uitvoeren van probleemanalyses om nog beter structuur aan te brengen. Alle tooling met betrekking tot ECM en andere business applicaties sluiten naadloos op elkaar aan en daar zorg jij als ECM consultant voor. ECM kan namelijk voor vele doeleinden worden ingezet. Neem bijvoorbeeld het terugdringen van papieren informatiestromen, versnellen van informatie processen, maar ook het voldoen aan wet- en regelgeving. 

Als ECM consultant begeef je je op het snijvlak van business en ICT. 
 

Wat heb je nodig als ECM Consultant?

Er zijn veel verschillende ECM platformen waarvoor verschillende opdrachtgevers weer andere ervaringen wensen. De meest voorkomende pré’s zijn Sharepoint, OpenText, Alfresco , Cloud-oplossingen en FileNet. 

Een HBO- of WO denkniveau is de norm met een achtergrond in de bedrijfskunde en informatica. 

Qua persoonlijkheid dien je analytisch heel sterk te zijn. Je voert immers probleemanalyses uit en voert de oplossingen door. Daarvoor is het ook goed als je communicatief sterk bent om goed te kunnen communiceren over complexe vraagstukken. 
 

Wat verdient een ECM Consultant?

Het gemiddelde salaris van een ECM consultant ligt rond de €3.500 euro per maand. Dit is sterk afhankelijk van al opgedane informatie en kennis van verschillende ECM applicaties en systemen. Dit salaris kan oplopen tot €4.500.     

Bekijk onze laatste Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig

Al onze vacatures

Meer functieprofielen

Meer informatie?

Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.