wat doet een Full-Stack Developer

Als Full-Stack Developer ben je van alle markten thuis. In tegenstelling tot een back-end of een front-end developer ben je minder specialistisch, spreek je alle talen, ben je van alle markten thuis.

Wat doet een Full-Stack Developer?

Een full-stack developer is een allround softwareontwikkelaar, die vooral brede kennis heeft. Een developer die zowel client als server software kan ontwikkelen. Waarbij developer functies steeds vaker nog specialistischer worden, is de full-stack developer de verbindende schakel tussen alle partijen. 

Projecten kunnen van A tot Z gemanaged worden door een Full-Stack Developer, zowel websites, applicaties als plugins. Naast het kunnen programmeren in HTML, CSS en Javascript, weet een full-stack developer ook: 

  • Hoe een browser te programmeren met JavaScript, jQuery, Angular of Vue 
  • Hoe een server te programmeren met PHP, ASP, Python of Node
  • Hoe een database te programmeren met SQL, SQLite of MongoDB

Wat heb je nodig als Full-Stack Developer?

De hard skills zijn al deels benoemd, maar als Full-Stack Developer zijn je soft skills net zo, al dan niet nog belangrijker. 

Je moet een echte teamplayer zijn, waarbij je de brug bent tussen verschillende specialisten. Je verliest je niet in details en weet wanneer je een échte specialist moet inschakelen. 

Om een full-stack developer te worden volg je een ict opleiding, veelal op hbo niveau. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

  • Informatica
  • Technische informatica
  • Software engineering
  • Communications en multimedia design

Wat verdient een Full-Stack Developer

De salarisindicatie ligt tussen €3.000,- tot €5.000,- gemiddeld. Dit is uiteraard afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring. 

Bekijk onze laatste Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig

Meer functieprofielen

Meer informatie?

Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.