wat doet een Front-End Developer

Als Front-End Developer heeft geen enkele website geheimen voor je. Waarbij je beschikt over een grote mate aan technische kennis om de website te bouwen, ben je ook creatief. Van een conceptueel ontwerp, weet jij een goed functionerende en fraaie website te bouwen. 

Wat doet een Front-End Developer?

Bij bijna alle ICT banen is één invulling van een functie nagenoeg onmogelijk. Afhankelijk van het bedrijf zal je een ander takenpakket krijgen, maar een Front-End Developer is in (bijna) alle gevallen simpelweg verantwoordelijk voor: de Front-End. 

Hij of zij is verantwoordelijk voor de look and feel van een website, app of plugin. Er wordt zowel qua technische kennis wat van je verwacht, maar een Front-End Developer is ook creatief van geest. Deze zorgt voor de technische toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van een website. Programmeertalen die bij jouw takenpakket behoren zijn:

  • HTML
  • CSS
  • Javascript

Andere kennis die vaak gewenst is, is kennis van verschillende CMS en ook kennis van SEO.

Wat heb je nodig als Front-End Developer?

De hard skills zijn al deels benoemd, maar als Front-End Developer zijn de soft skills net zo belangrijk. Je bent namelijk de schakel tussen klant en vraag, design en functioneel ontwerp. 

Als System Engineer werk je veelal voor klanten en geef je invulling van gerichte vragen. Je dient dus klantgericht te zijn, een goed oog te hebben voor detail en zelfstandig te kunnen werken. 

Het gewenste opleidingsniveau begint bij MBO+. Met een universitaire opleiding rol je vaak (door) in andere functies. 

Wat verdient een Front-End Developer

Het gemiddelde salaris ligt tussen €2.500,- tot €3.500,- gemiddeld. Dit is uiteraard afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring. Voor universitair geschoolden met 10 jaar werkervaring kan het salaris oplopen tot €4.000,-. 

Bekijk onze laatste Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig

Meer functieprofielen

Meer informatie?

Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.