wat doet een Cisco Netwerk Engineer

Als Cisco Netwerk Engineer ben je gekwalificeerd voor één of wellicht meerdere officiële Cisco certificeringen. Als Cisco Netwerk Engineer liggen er oneindig veel mogelijkheden in de huidige arbeidsmarkt. Als je momenteel gecertificeerd bent, dan kan je dat waarschijnlijk beamen, de toegevoegde waarde. Ben je nog niet gecertificeerd, lees dan snel verder en laat je ook overtuigen. 

Wat doet een Cisco Netwerk Engineer?

Kort gezegd is een Cisco Netwerk Engineer een Netwerkbeheerders, die netwerken ontwikkelen onderhouden met producten van Cisco. Ze creëren en configureren deze netwerken, doen testen, lossen problemen op en waarborgen de veiligheid. 

Maar, wat is Cisco eigenlijk?

Cisco System, inc. Is een bedrijf opgericht in 1984, dat zich specialiseert in allerlei netwerkapparatuur. In den beginnen waren dit nog enkel routers, maar tegenwoordig  gaat het om verschillende producten nodig voor het creëren en onderhouden van een veilig netwerk, zoals switches, IP-telefonie, firewalls en servers. Cisco is écht een begrip in de ICT en met hun eigen certificeringen laat jij zien dat jij kwaliteit verstaat!

Wat heb je nodig als Cisco Netwerk Engineer?

Om Cisco Netwerk Engineer te worden, is het dus van belang om gecertificeerd te zijn. Hierbij wordt er van je verlangd dat je een breed scala aan kennis laat zien. Cisco onderscheid zes verschillende certificeringspaden: 

  1. Entry 
  2. Associate
  3. Specialist
  4. Professional
  5. Expert
  6. Architect 

De basis twee certificeringen zijn het belangrijkst. De Cisco Certification Technician (CCT) is Entry Level en de CCNA is de meest gevraagde basis certificeringen die vereist wordt. Open een willekeurige vacature en je zal zien dat dat de minimale certificering is. 

Cisco heeft de CCNA in 2020 aangepast, waarbij ze van verschillende specialisten certificeringen naar één globale CCNA zijn gegaan. Cisco raadt aan dat je minstens meeneemt voordat je tracht deze certificering te halen: 

  • Minimaal één jaar werkervaring met het implementeren en beheren van Cisco oplossingen
  • Kennis van basis IP-adressering 
  • Een goede kennis van netwerkfundamentals 

Wanneer je eenmaal bent CCNA-gecertificeerd bent, kan je de diepgaandere trajecten ontdekken op Specialist niveau. 
 

Wat verdien je als Cisco Netwerk Engineer?

De salarisindicatie ligt tussen €3.000,- tot €4.000,- gemiddeld. Dit is uiteraard afhankelijk van je opleidingsniveau, ervaring en behaalde certificaten. 

Bekijk onze laatste Vacatures

Halfweg / Amersfoort / Hybride
Groningen / Hybride

Meer functieprofielen

Meer informatie?

Inloggen

Inloggen

Jobco Support gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.